Ontwikkeltraject Georefereertool gestart

Op donderdagochtend 3 september ging ook het ontwikkeltraject voor de Georefereertool van start. Product Owner Stadsarchief Amsterdam zal de komende maanden samen met uitvoerende partij Picturae een georefereertool ontwikkelen. Als uitgangspunt wordt bestaande opensource-software gebruikt, die de basis vormt voor een stand-alone versie voor instellingen die binnen een eigen omgeving gescande kaarten willen georefereren.

Daarnaast wordt de georefereertool geïmplementeerd in het crowdscourcing-platform VeleHanden. Het Stadsarchief zal de tool vervolgens testen met een crowdsourcing-project waarin een deel van hun collectie gescande kaarten door VeleHanden-gebruikers ge-georefereerd kan worden.

This entry was posted in Documentatie, Georefereertool, Nieuws. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *