Historische Kadastrale Basiskaart Nederland 1832

De gemeenschappelijke projectaanvraag voor de historische kadastrale basiskaart van Nederland 1832-1994 is zojuist door het HPCN-fonds (High Performace Computing Fund) integraal toegekend. Dat betekent dat de eerste pilot van E&L op 1 juli 2013 van start kan gaan!

Deelnemers zijn de Universiteit van Amsterdam (J. Hartmann), het Kadaster (Z. Klaasse), de Fryske Akademy (H. Mol), SURFSara (UvA) en DEN/E&L.

De opbrengst van het project is een ‘naadloze’ basiskaart van heel Nederland op basis van de Minuutplans 1832, die als een WMS-service voor onderzoek beschikbaar zal komen. Daarnaast komen aanvullende ge-georefereerde basiskaarten beschikbaar.

Meer gegevens over het project worden later op de site gezet.

This entry was posted in Nieuws, Pilots, WatWasWaar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *